NewDetail

AICEP
Agência para o Investimento e Comércio Externo de Portugal

CABEÇALHO

For his vacation home near Comporta, the Belgian architect Vincent Van Duysen has conceived of a sand-colored, bunkerlike home that blends seamlessly into its surroundings.

VIEWED FROM THE end of a long, dry dirt driveway on an October morning, the house looks like nothing special: a decommissioned military bunker, maybe, though barely recognizable as that, a pair of one-story, sand-colored rectangle structures nestled against a 45-degree dune like a set of dresser drawers. But once you get closer, you see that their ordinariness is an illusion. Here, in Melides, Portugal, a half-hour drive down the coast from the stylish resort town of Comporta, the 57-year-old Belgian architect Vincent Van Duysen and Mateo Bou Bahler, his 30-year-old boyfriend, a model, sit in the shade of the umbrella-shaped Mediterranean pines on the grounds of Casa M, a deceptively high-concept vacation compound built over three years by Van Duysen’s 30-person Antwerp studio.


More here

Partilhar